Bahçeli: İdlib'den çekilirsek Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır

Bahçeli: İdlib'den çekilirsek Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır

TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'den çekilinmesi durumunda 'Suriye'deki kaosun Anadolu'ya ithal' olabileceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. MHP liderinin gündeminde ise İdlib meselesi vardı.

"Türk ordusu soluğu Şam'da almalı"

Devlet Bahçeli İdlib'de Esed rejimine karşı başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı için "Siyaset ve diplomasi başardı başardı; aksi halde Türk ordusu soluğu Şam'da almalı, zalim ve canavar Esed'in kafasına çuvalı geçirmeli. Kanlı ve kirli rejime son darbeyi indirmelidir." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak"

- Şehitler tarihimiz ve talihimizin kilit taşlarıdır. Vatan evlatlarının kolunu bükecek ne bir güç ne de bir kudret vardır. Dirimiz asker vurulanımız şehittir. Onların dirisi kalleş vurulanı ise leştir. Allah tekdir, ordusu Türk oğlu Türk'tür. (İdlib) Alçak saldırının arkasında İran ve Suriye vardır. şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.

"Kudurmuş Esed hayranlarına söyleyin..."

- Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır... Yiğit evlatlarımıza silah çeken kim varsa dökülen kanda boğulmaya mahkumdur... Bu zor dönemi atlatacağız, eğilmez başımız yenilmez irademizle büyük Türk milletiyiz...
Kurumuş ve kudurmuş Esed hayranları söyleyin, bu vatan bölünebilir mi?..

"Kim Hatay'a el uzatırsa o eli keseriz"

- Bir Rus haber sitesinde çalınan şehir Hatay diye haber yapılmış. Gizli emeller deşifre edilmiştir. Hatay Türkiye'nin ve Türk milletinin kardeşlik örtüsüdür. Kim Hatay'a el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz. Hatay'a kim göz dikiyorsa o gözü oyarız. Hatay üzerinde kuşkular ulaştırmak cinayettir.

- Putin ne derse desin, kahramanlarımızın kasıtlı olarak hedef alındığı kesindir. Rus makamlarına bilgi verilmesine rağmen, inkar etmişlerdir. Radar gerçekleri başka şeyler söylemektedir. Ambulansları bile vuran barbarlar ile İdlib'de muhattap olunmuştur.

"Esed'in fişini Putin çekecek"

- Esed'in son kullanma tarihi bittiğinde fişini ilk Putin çekecektir. Esed topraklarını Rusya'ya hibe etmiştir.

- Eğer biz gitmezsek bir gün mutlaka onlar gelecek, vatana millete kast edecekler.

- Kan ve bal kokusu bir ayıyı çılgına çevirecek, zincirlerinden kopuşuna neden olacaktır. Hodri meydan... Ayı gelirse gelsin, göreceği sadece bozkurt ruhunun dirilişi ve kahramanlığıdır.

- (Göçmenlere kapıların açılması) Nerede medeniyet, nerede gelişmişlik, nerede insani değerler?

- Uyarıyorum... Türkiye'nin şakası falan yoktur. Rusya ve Suriye Türkiye'nin sabrını daha fazla zorlamamalıdır.

- Muradımız her zeminde şirretin kalelerini teker teker devirmek ve yıkmaktır. Siyaset ve diplomasi başardı, aksi taktirde Türk ordusu soluğu Şam'da almalı, zalim ve canavar Esed'in kafasına çuvalı geçirmeli, kanlı ve kinli rejime son darbeyi indirmelidir.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.