Bakan Akar: Kırım'ın ilhakını tanımayacağız

Bakan Akar: Kırım'ın ilhakını tanımayacağız

Milli Savunma Bakanı Akar, "Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız" dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar burada Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran tarafından karşılanan Akar için askeri tören düzenlendi.

İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Akar'ın ifadeleri şu şekilde:

"Ülkelerimizin hak ve menfaatlerinin korunması, kollanması, güvenliğimiz, halkımızın refahına katkı sağlamak için ikili ilişkilerin çok önemli olduğunu, bunların geliştirilmesinin ve birlikte çalışmamızın ülkelerimiz için çok yararlı olacağına ve bunun da iki ülkeye çok yararlar sağlayacağının altını bir kez daha çizmek istiyorum"

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dahil, birçok düzeyde tekrarlandığı gibi bir kez daha söylemek istiyorum, biz Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve bu konuda barışçıl yöntemleri sonuna kadar destekledik, destekleyeceğiz."

"Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki biz Türkiye olarak Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız"

"Karadeniz'deki istikrarın, güvenliğin kıyıdaş ülkeler tarafından sağlanmasının uygun olacağını, onlar tarafından sağlanması gerektiğini, gereksiz gerilimlerden kaçınılması gerektiğini de bir kez daha önemle vurgulamak istiyorum"

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.