"Kırım'daki işkencelerden Putin sorumlu"

"Kırım'daki işkencelerden Putin sorumlu"

Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rus güçlerin Kırımlılara uyguladığı işkencelerden bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sorumlu olduğunu söyledi.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da Rus güçleri tarafından alıkonulan Kırımlılara uygulanan işkencelerden bizzat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sorumlu olduğunu belirtti.

"İşkencelerden bizzat Putin sorumlu"

“Bez haypu” isimli YouTube kanalına konuşan Kırımoğlu, Kırım’da 77’si Kırım Tatarı olmak üzere 110 kişinin siyasi nedenlerden ötürü alıkonulduğunu anlattı.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kırım’daki durumu ele aldığı raporda alıkonulan Kırımlılara uygulanan işkencelere dikkat çekildiğini belirten Kırımoğlu, “Sovyetler Birliği’nde Stalin döneminde işkence uygulama konusu üst düzey bir şekilde kararlaştırılırdı. Yani, Başsavcı olan Beriya bu konuyu bizzat Stalin’le konuşurdu. Bu yüzden Kırım’da sık sık düzenlenen işkenceler üst düzeyde kararlaştırıyor ve bunlardan bizzat Putin sorumlu.” diyerek yarımadada alıkonulan ve işkencelere maruz bırakılmayan kişilerin sayısının çok az olduğunu vurguladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.