Ukrayna: Kırım'ın askerileştirilmesi Karadeniz'de gerilimi artırıyor

Ukrayna: Kırım'ın askerileştirilmesi Karadeniz'de gerilimi artırıyor

Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran, Rusya’nın Kırım’ı askerileştirmesinin Karadeniz ve Azak Denizi havzasında tansiyonun yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran, Rusya’nın Kırım’ı askerileştirmeye devam etmesi nedeniyle Karadeniz ve Azak Denizi havzasında gerilimin artmaya devam ettiğini kaydetti.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Taran, 22 Temmuz 2020 tarihinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Forumu sırasında yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı düzenlediği saldırılar ulusal ve bölgesel güvenliğimizin esas sorunudur.” ifadelerini kullandı. Ukrayna Savunma Bakanı, Rusya’nın bölgede gemi seferlerini ve taşımacılığı engellediğini vurguladı. 

Rusya'dan Kırım'da tatbikat

AGİT üyesi olan ülkeler, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine destek vermeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca AGİT üyeleri, 17-21 Temmuz 2020 tarihleri arasında Rusya tarafından büyük çaplı askeri tatbikat düzenlenmesi nedeniyle endişe duyduğunu ifade etti. 

Daha önce Rus ordusunun, Kırım’daki “Opuk” isimli talim alanı yakınlarında bir askeri tatbikat daha düzenlediği bildirilmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.