Bakan Albayrak açıkladı: Emeklilik sistemi değişiyor

Bakan Albayrak açıkladı: Emeklilik sistemi değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, cari açığı kapatmak için emeklilik sisteminin değiştirileceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, emeklilik sistemini reforme etmenin yapısal dönüşüm adımları arasında bulunduğunu söyledi. Albayrak, TBMM Genel Kurulunda görüşülen bakanlığının 2020 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada cari açığı kapatmak için emeklilik sisteminin değiştirileceğini söyledi.

Uzun vadeli Türk Lirasına dayalı finansman sağlayabilen bir Türkiye ekonomisi oluşturma hedefi doğrultusunda tasarruf araçlarını yoğunlaşacakları mesajını veren Albayrak, "Bu açığı kapatmak için, emeklilik sisteminin reforme edilmesini oldukça önemli görüyoruz. Yapısal dönüşüm adımlarımız içerisinde de yer alan bu reform, daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak. Dolayısıyla bu kapsamda, tasarruflar artırılarak dış müdahalelere karşı ekonomimiz daha güçlü hale gelecek." dedi.

'İslami finansman'a odaklanılacak

Albayrak, Varlık Fonunun, Türkiye Cumhuriyetinin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023'te 100 milyar dolarlık büyüklüğe doğru koştuğunu dile getirerek, petrokimya, yerli kaynağa dayalı enerji üretimi, madencilik gibi cari açığı azaltan projelerin yanı sıra telekomünikasyon, İslami finansman, İstanbul Finans Merkezi gibi stratejik sektörlere odaklanacağını kaydetti.

Türkiye'de son iki yıldır, Yeni Ekonomi Programı ile birlikte girişimcilere kolaylıklar sağlayıcı adımlar atıldığını anlatan Albayrak, Dünya Bankası tarafından 190 ülkeyi kapsayan iş yapma kolaylığı endeksinde 60. sıradan bu yıl itibariyle 33. sıraya kadar yükseliş kaydetmeyi başardıklarına dikkati çekti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.