Erdoğan'dan 'emeklilikte yaşa takılanlar' açıklaması

Erdoğan'dan 'emeklilikte yaşa takılanlar' açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar konusunda yaptığı açıklamada "Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar adıyla yürütülen bir kampanya var. Hatta bunun için bir dernek dahi kurulan bir dernek dahi var. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. Ortalama emeklilik yaşı ülkemizde 52'dir." diye konuştu.

Maliyeti 750 milyar lira

"48 yaşında emekli olan bir kişinin dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacağını" vurgulayan "Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz." dedi.

Bu teklifin yıllık maliyetinin 750 milyar liraya ulaştığını" anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı?" diye sordu.

CHP'nin İş Bankası hisseleri: Onların direnmesi netice vermez

Erdoğan, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili 'Onların direnmesi netice vermez. Olayın parlamento boyutu var' dedi.Erdoğan, Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak da 'Amacımız kanaat oluşturacak sonuca ulaşmak' diye konuştu.Cumhurbaşkanı Trump'ın açıklamalarıyla ilgili soruya da 'Geciken bir açıklama yaptı. Türk yargısına güvenmesinin neticesidir.' yanıtını verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.