Erdoğan: Ülkenin başına erken emekliliği dolayanlar bedelini ödeyecek

Erdoğan: Ülkenin başına erken emekliliği dolayanlar bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplumda erken emeklilik ile ilgili taleplere ilişkin 'Ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işsizliği yüzde 8,4'e kadar düşürdüklerini belirterek, "Maruz kaldığımız kur, enflasyon, faiz saldırısının ardından yüzde 14'e kadar çıktı." dedi. Erdoğan, toplumda erken emeklilik ile ilgili taleplere de "Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler." dedi.

İstihdamda son dönemde yaşanılan kayıpları hızla telafi edeceklerini belirten Erdoğan, "17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebildiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduklarını dile getirdi.

Erdoğan, kayıt dışı istihdamı yüzde 52'den yüzde 36 seviyesine indirdiklerini belirterek, "Aktif sigortalı sayısını 12 milyondan 21 milyon 410 bine çıkardık. İnsanımıza sadece iş değil, yüksek hayat standardı da sağlamayı amaçlıyoruz.Bunun için istihdam politikası geliştirilmesine önem veriyoruz." diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini söyleyerek, "Faiz, yüzde 40'a doğru gitmişti. Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5'a kadar indi, daha da inecek. Enflasyon da inşallah tek haneli rakama inecek 2020'de." ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.