Bakan Fidan: Ortadoğu'da barışın tek formülü bağımsız Filistin devleti

Bakan Fidan: Ortadoğu'da barışın tek formülü bağımsız Filistin devleti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarından sonra açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Herkesin 1967 sınırlarına uygun şekilde başkenti Doğu Kudüs olan, İsrail'le yan yana varlığını sürdüren egemen ve bağımsız Filistin devletini desteklemesi gerekiyor. Ortadoğu'da barışın tek geçerli formülü budur" ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı'nda konuştu.

Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"İsrail tarafında, Harem-i Şerif'in statüsü ve kutsallığına yönelik radikal provokasyonlar kabul edilemez düzeydedir. Bağlantısızlar Hareketinin de bu konuda çok hassas olduğunu biliyorum.

Herkesin 1967 sınırlarına uygun şekilde başkenti Doğu Kudüs olan, İsrail'le yan yana varlığını sürdüren egemen ve bağımsız Filistin devletini desteklemesi gerekiyor. Ortadoğu'da barışın tek geçerli formülü budur.

Rusya-Ukrayna Savaşı

(Ukrayna'daki) Savaşın başından beri diplomatik müzakereler yoluyla adil bir barış için çalışıyoruz. Türkiye, tüm önemli konuların görüşmelerini kolaylaştırabildi. En önemlisi Karadeniz Tahıl İnisiyatifi ile Ukrayna, Rusya ve BM'yi bir araya getirerek küresel gıda krizinin önüne geçtik.

Barış için arabuluculuk gibi inisiyatiflere öncülük ederek uyuşmazlıkların barışçıl çözümünü gündemimizin üst sıralarında tutuyoruz. Türkiye, etkin çok taraflılığın, küresel adaletsizlikleri ele almanın anahtarı olduğuna kesinlikle inanıyor.

"(Kur'an-ı Kerim'in yakılması) Milyarlarca kişiye açık bir hakarettir"

Bunun ifade özgürlüğü bahanesiyle gerçekleşmesine izin vermek, milyarlarca kişiye açık bir hakarettir. Ancak bu nahoş görüntüler bizi yıldırmamalı. Hepimiz Azerbaycan'ın milli şairi Nizami Gencevi'nin çağrısına kulak vermeliyiz: Zorluk zamanlarında ümitsiz olma. Kara bulutlar, ak yağmur yağdırır."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum