Barzani ile Esper görüştü: "ABD ile ilişkiler bölge için önemli"

Barzani ile Esper görüştü: "ABD ile ilişkiler bölge için önemli"

ABD Savunma Bakanı Mark Esper’la görüşen Kürdistan Bölgesel Yönetimi başbakanı Mesrur Barzani, Erbil ile Washington arasındaki güçlü ilişkilerin, bölgenin güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi başbakanı Mesrur Barzani, 56’ncı Münih Güvenlik Konferansı görüşmeleri kapsamında ABD Savunma Bakanı Mark Esper’la bir araya geldi.

K24'ün haberine göre, görüşmede Irak ve bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Görüşme sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Barzani, Kürdistan, Irak ve bölgedeki güvenliği korumak için Kürdistan Bölgesi ile ABD ilişkilerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptıklarını belirtti.

Esper ise Kürdistan Bölgesi’nin bölgede ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunu vurgulayarak, ülkesinin peşmergenin eğitimine destek vermeye devam edeceğini, 'IŞİD ile mücadele' yardımlarının süreceğini kaydetti.

Dün ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya gelen Barzani, bugün da farklı ülkelerin üst düzey yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştiriyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.