Beşar Esed Suudi Arabistan'da

Beşar Esed Suudi Arabistan'da

Şam rejimi lideri Beşar Esed, Arap Birliği Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Cidde'ye gitti. Esed rejiminin Riyad başta olmak üzere Arap ülkeleriyle yeni bir sayfa açması öngörülüyor.

Şam rejimi lideri Beşar Esed, Arap Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan'a gitti.  32. Arap Birliği Liderler Zirvesi, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 19 Mayıs'ta başlayacak. 

Euronews'in haberine göre, Esed, Suriye'de çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana petrol zengini krallığa ilk ziyaretini gerçekleştiriyor.

Arap Birliği, iç savaş nedeniyle 12 Kasım 2011'de Esed rejiminin üyeliğini askıya almıştı.

Esed'in cuma günü başlayacak zirveye katılımı, bu ülkenin Arap dünyasına geri dönüşünün yanı sıra on yılı aşkın süredir devam eden gerginliklerin ardından ilişkilerde yeni bir sayfa açması anlamına geliyor. 

Cidde kentinde toplanan 22 üyeli birlik, kısa bir süre önce rejime eski üyeliğini geri vermişti. Rejim lideri Esed, geçen hafta zirveye katılması için resmen davet edilmişti.

Şam ve Riyad hattındaki ilişkiler, Esed'in babası ve eski devlet başkanı Hafız Esed'in ölümünün ardından 2000 yılında göreve gelmesinden bu yana çalkantılı ilerledi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.