Biden: ABD Başkanı olursam İsrail elçiliği Kudüs'te kalacak

Biden: ABD Başkanı olursam İsrail elçiliği Kudüs'te kalacak

ABD’li Demokrat Başkan adayı Joe Biden, seçildiği takdirde İsrail’deki büyükelçiliği yerinde bırakma vaadinde bulundu.

ABD’li Demokrat Başkan adayı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada ABD başkanı olarak seçildiği takdirde İsrail’deki büyükelçiliğin yeni yerinde Kudüs’te bırakma vaadinde bulundu. Ayrıca, Doğu Kudüs'teki ABD konsolosluğu yeniden açma ve iki devletli çözümü uygulanabilir kılmak için çaba harcama sözü verdi.

Eski Başkan Yardımcısı Biden, ABD Başkanı Donald Trump’ın büyükelçiliği Tel Aviv’den taşıma konusunda attığı adımdan ötürü üzüntü duyduğunu ifade etmişti. Biden, büyükelçiliğin Ortadoğu’da bir barış anlaşmasına varılmadan önce ‘yerinden taşınmaması gerektiğini’ söyledi.

AFP’nin haberine göre Biden, internette yapılan bağış toplama etkinliği sırasında yaptığı açıklamada, “Artık bu oldu, seçilirsem elçiliği yeniden Tel Aviv’e taşımayacağım. Fakat Filistinlilerle yeniden diyalog başlatmak için Doğu Kudüs’teki ABD Konsolosluğu’nu yeniden açacağım. Yönetimim, her iki tarafı iki devletli çözüm beklentilerini canlı tutuma girişimlerini teşvik edecek ” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.