Biden'dan Avrupa'ya 'Ukrayna' çağrısı

Biden'dan Avrupa'ya 'Ukrayna' çağrısı

ABD Başkanı Biden, 2021 Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada Ukrayna'nın önemine vurgu yaptı.

ABD Başkanı Biden, 2021 Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğü için harekete geçmenin, Batı’nın demokrasi ve transatlantik birlik modelini korumak için Avrupa ve ABD için hayati önem taşımaya devam ettiğini vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 19 Şubat 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “2021 Sanal Münih Güvenlik Konferansı”nda gerçekleştirdiği konuşmada, Rusya’nın saldırganlığının hedefinde olan Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması için Avrupa ülkelerine çağrıda bulundu.

Biden yaptığı açıklamada Rusya Başkanı Vladimir Putin’in Avrupa projesini ve NATO ittifakını zayıflatmaya çalıştığını söyleyerek ABD’nin ve NATO’nun tüm demokratik dünyanın çıkarlarını savunmak için güçlü bir temel olmaya devam ettiğini vurguladı.

Biden, Avrupa güvenliği ve Rus saldırganlığına yönelik vurgularının öne çıktığı konuşmasında, “Putin, Avrupa projesini ve NATO İttifakımızı zayıflatmaya çalışıyor. Atlantik ötesi birliğin ve kararlılığımızın altını oymak istiyor, çünkü Kremlin’in tek tek devletlere zorbalık yapması ve tehdit etmesi, güçlü ve birleşmiş bir transatlantik toplulukla pazarlık yapmaktan çok daha kolay.” diye kaydetti.

Rusya’nın saldırganlığını gündeme almanın yanı sıra, ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzerinde bilgisayar ağlarına yönelik siber saldırıların da güvenliğin korunması adına kritik bir hale geldiğini de söyleyen ABD Başkanı, “Kremlin, demokrasilerimize saldırıyor ve yönetim sistemimizi zayıflatmaya çalışmak için yolsuzluğu silahlandırıyor” dedi.

Biden, ABD’nin küresel liderliğe geri döndüğünü söyleyerek NATO’nun tüm demokratik dünyanın çıkarlarını savunmak için güçlü bir temel olmaya devam ettiğini de vurguladı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.