Rusya destekli güçlerin Ukrayna'ya saldırıları sürüyor

Rusya destekli güçlerin Ukrayna'ya saldırıları sürüyor

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini işgal eden Rus silahlı güçleri saldırmaya devam ediyor.

Donbas bölgesini işgal altına alan Rus silahlı güçleri, yürürlükte olan tam kapsamlı ateşkes anlaşmasına rağmen Ukrayna birliklerine saldırmaya devam ediyor. Ukrayna ordusundan yapılan açıklamaya göre, 10 Mart 2021 tarihinde Rus silahlı güçleri sekiz kez ateşkesi ihlal etti. Rus saldırıları sonucu bir Ukraynalı askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Rus güçlerinin bomba atar, tanksavar silahlar, büyük kalibreli makineli tüfeklerle saldırdığı bildirildi.

Taraflar, kapsamlı ateşkes konusunda anlaşmıştı

Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu tarafından sağlanan anlaşma üzerine, 27 Temmuz’dan itibaren Ukrayna birlikleri ile Donbas bölgelerini işgal eden yasa dışı silahlı güçler arasında “kapsamlı ateşkes” rejimi yürürlüğe girmişti.

Daha önce Ukrayna askeri istihbaratı, Rus keskin nişancı birliklerinin Donbas’ta faaliyet gösterdiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna topraklarında son nesil keskin nişancı silahları test ettiği vurgulandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.