"Birleşik Arap Emirlikleri'nden PKK'ya para transferi"

"Birleşik Arap Emirlikleri'nden PKK'ya para transferi"

Birleşik Arap Emirlikleri'nin döviz büroları üzerinden PKK'ya para transferi yaptığı öne sürüldü.

Arapça yayın yapan Arab el-Cedid gazetesine konuşan Erbil ve Bağdat’taki güvenlik kaynakları, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) üzerinden PKK'ya son aylarda mali yardımlar yapıldığına dair gelen bilgiler üzerine para transferine yönelik yeni uygulamalar hayata geçirdiklerini kaydetti.

İsimleri gizli tutulan güvenlik kaynakları, IKBY'nin BAE'den bölgedeki döviz büroları ve banka hesaplarına gelen tüm para transferlerinin gerçekleştirilebilmesi için emniyetten "onay belgesi" alınması şartı getirildiğini belirtti. Yetkililer, para transferine ilişkin yeni uygulamanın Erbil, Duhok ve Süleymaniye'deki tüm döviz ofisleri tarafından bilindiğini aktardı.

Gazeteye konuşan yetkili, "IKBY bölgenin farklı hesaplar için bir arenaya dönüşmesini reddediyor, Türkiye ile ticari, ekonomik ve siyasi çıkarları olduğu bu hassasiyeti gözetiyor” diye konuştu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.