"Birleşmiş Milletler Esed rejimini meşrulaştırmak için depremi kullanıyor"

"Birleşmiş Milletler Esed rejimini meşrulaştırmak için depremi kullanıyor"

Beyaz Baretliler, Birleşmiş Milletler'in yardım sevkiyatları konusunda Beşar Esed'e yetki vermesi kararını eleştirdi.

Suriye'de muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde faaliyet gösteren Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) lideri Raid es Salih, Birleşmiş Milletler'in Türkiye sınır kapılarından yardım sevkiyatları konusunda Beşar Esed'i yetkilendirme kararını kınadı.

Es Salih, "şoke edici" olduğunu söylediği bu durumun Beşar Esed'e "bedava siyasi rant" sağlayacağını ifade etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres dün Beşar Esed'in BM yardımlarının Türkiye ile sınır kapılarından geçmesine izin verdiğini söylemişti.

Türkiye'de meydana gelen depremlerden Suriye de etkilenmişti. Depremler sonucunda Suriye'de 6 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

"BM depremi rejimi meşrulaştırmak için kullanıyor"

Bölge kaynakları bir süredir uluslararası kamuoyu nezdinde meşrulaştırılmaya çalışılan Esed rejiminin meşru bir aktör olarak kabul edilmesi için depremin kullanıldığı görüşünde.

Bu doğrultuda Birleşmiş Milletler'in Esed rejimini Suriye'deki insani yardımların sevkiyatı ve koordinasyonu konusunda yetkili kılması "Esed rejimi BM eliyle meşrulaştırılıyor mu?" sorusunu da gündeme getiriyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.