Brexit Bakanı: AB'den ayrılmak birlikte olmaktan iyidir

Brexit Bakanı: AB'den ayrılmak birlikte olmaktan iyidir

Brexit Bakanı Dominic Raab, anlaşmasız bir çıkışın Avrupa Birliği'nde kalmaktan daha iyi olacağını söyledi.

Avrupa Birliği'ni, ülkesinin bütünlüğüne zarar verecek bir anlaşma imzalamaya zorlamamaları konusunda uyaran İngiltere'nin Brexit Bakanı Dominic Raab, anlaşmasız bir çıkışın, AB'de kalmaktan daha iyi olacağını söyledi.

Muhafazakar Parti'nin Birmingham kentinde yapılan konferanstaki konuşmasında Raab şöyle konuştu:

"Eğer AB'den gelen tek teklif İngiltere'nin birliğini tehdit ediyorsa, o zaman AB'den hiçbir anlaşmaya varmadan çıkmaktan başka seçeneğimiz kalmaz. AB, bizi arka kapıdan kilitlemeye çalışıyor. Anlaşmasız bir çıkış, Birlikte kalmaktan daha iyi. Bu hükümetin ya da herhangi bir İngiliz hükümetinin bir tür ekonomik ambargo tehdidiyle ülkenin çıkarlarına aykırı tek yanlı bir anlaşma imzalamaya zorlanabileceğini düşünmek bile imkansızdır."

Brexit referandumunun sonuçlarına saygı göstermek zorunda olduklarını belirten Raab, "(AB'nin), dar siyasi çıkarları için İngiltere'yi böylesine kaba ve verimsiz bir biçimde cezalandırmaya kalkışacağına inanmak çok zor" dedi.

İş ve ticaret dünyası endişeli

Anlaşmasız Brexit senaryosu özellikle işverenleri her geçen gün daha çok endişelendiriyor çünkü ülkenin en büyük ticaret ortağı yine Avrupa Birliği. Bir anlaşma olacaksa da bunun detaylarına hakim olmayan hükümet iş dünyasına garanti veremiyor.

Boris Johnson ve Theresa May arasında çıkış planı savaşı

Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Brexit anlaşmasına alternatif olarak sunduğu "Süper Kanada" planının ardından Başbakan Theresa May kendi planı olan Chequers için partisine birlik çağrısı yapmıştı.

May'in yumuşak Brexit planı Chequers stratejisi bir serbest ticaret anlaşması üzerine kurulu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.