Burkina Faso'da Fransa karşıtlığı büyüyor, Rusya'ya destek artıyor

Burkina Faso'da Fransa karşıtlığı büyüyor, Rusya'ya destek artıyor

Burkina Faso'da askeri cunta destekçilerinin Fransa karşıtlığı büyürken Rusya'ya yönelik destek ifadeleri dikkat çekiyor

(Fotoğraf: Burkina24)

Burkina Faso'da askeri cunta destekçileri, başkent Vagadugu'da Fransa karşıtı protestolar gerçekleştirdi.

Vagadugu'da dün gerçekleşen protestolarda yüzlerce gösterici, Fransa karşıtı sloganlar atarken Fransız ordusunun ülkeyi terk etmesini istedi.

Bazı göstericilerin Fransa bayrağını ateşe verdiğinin gözlemlendiği protestolarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i destekleyici pankartların başkent sokaklarında sergilendiği görüldü.

Fransa'nın cihat yanlısı hareketlere karşı Burkina Faso ordusunu desteklemek için ülkede 400 kadar özel askeri personeli bulunduğu biliniyor.

Burkina Faso'da 2022 yılınının sonlarına doğru meydana gelen Yüzbaşı İbrahim Traore liderliğindeki ikinci darbe beraberinde, Fransa'nın ülkedeki güvenliği sağlamada yetersiz kaldığı algısı oluşmuş ve gözler güvenlik alanında yeni ortaklara çevrilmişti.

Bu kapsamda yeni yönetim, yakın zamanda Rus yetkililerle güvenlik iş birliği sağlamayı görüşmüştü.

Rusya'nın Burkina Faso'da etkisini artırması halinde Fransa ile cunta yönetimi ilişkilerinin daha da bozulacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum