Burkina Faso'daki darbe sonrası meydanlarda Rusya bayrağı açıldı

Burkina Faso'daki darbe sonrası meydanlarda Rusya bayrağı açıldı

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da yaşanan darbenin ardından meydanlarda Rusya bayrağı açıldığı bildirildi.

Sekiz ay önce yaşanan darbenin etkisini atlatamayan Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da geçtiğimiz gün bir grup asker darbe içinde darbe gerçekleştirip mevcut cunta yönetimine son vermişti.

Ordu içinden bir yübaşının öncülüğünde gerçekleştirilen yeni darbe sonrası ülkede yeni cunta yönetimine destek veren bir grup asker ve sivil, Birleşmiş Milletler araçlarının üzerinde Rusya bayrağı açtı.



Ülkede yaşanan darbenin ardından Rusya bayraklarının sokaklarda ordu güçleri ve siviller tarafından taşınması ise akıllara Rusya'nın bu ülkedeki yeni darbeye destek vermiş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Rusya son dönemde Orta Afrika Cumhuriyeti'nin ardından Mali'deki askeri varlığını da artırmaya başlamış, Bamoko yönetimi Rus güçlerin müdahalesi sonrasında Fransa ile olan askeri işbirliklerini iptal etmişti.

Fransa ise bu kararın ardından ülkedeki birçok askeri üssü boşlatmıştı.

Burkina Faso ise bölgede Mali'nin güney komşusu konumunda olduğundan ülkede yaşanan darbe girişiminin Rusya'nın bölgede artan etkinliğiyle ilişkisi olabileceğini işaret ediliyor.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.