Burkina Faso'da cunta lideri kendisini Savunma Bakanı olarak atadı

Burkina Faso'da cunta lideri kendisini Savunma Bakanı olarak atadı

Burkina Faso cunta yönetimi cihat yanlısı grupların saldırılarını artırdığını ifade ederek kabinede değişikliğe gitti.

Burkina Faso cunta lideri Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba, cihat yanlısı grupların saldırılarına karşı gerekli önlemler alınmadığını gerekçe göstererek savunma bakanını görevden aldı.

Ülkenin ulusal televizyon kanalından açıklanan kararnamede Savunma Bakanı General Barthelemy Simpore'nin görevinden alındığı onun yerine cunta lideri Damiba'nın görevi üstlendiği açıklandı.

Savunma bakanının görevden alınmasıyla cunta yönetiminin yönetimi devralmasından bu yana ilk kabine değişikliği yapılmış oldu.

Albay Silas Keita ise milli savunmadan sorumlu bakan vekili olarak atandı ve tuğgeneral rütbesine terfi edildi.

Damiba, ülkede cihat yanlısı grupların varlığının arttığına dikkati çekerek 24 Ocak'ta darbeyle yönetimi devralmıştı.

Ancak Damiba liderliğindeki yönetim başa gelmesinden bu yana ülkede varlık gösteren cihat yanlısı grupların etkisinin sürdüğü biliniyor.

Öte yandan Burkina Faso'daki cunta yönetimi, önceliğinin güvenlik sorunlarını çözmek olduğunu belirtse de yılbaşından bu yana saldırılarda artış gözlemleniyor.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) yetkililerine göre, ülkedeki toprakların yüzde 40'ı cihat yanlısı gruplarca kontrol ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.