Türkiye Burkina Faso'da cunta güçlerinin hedef alındığı saldırıyı kınadı

Türkiye Burkina Faso'da cunta güçlerinin hedef alındığı saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'da gerçekleştirilen ve cunta güçlerini hedef alan bombalı saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'nun Soum bölgesinde gerçekleştirilen ve askeri cuntaya bağlı birlikleri hedef alan saldırıyı kınadı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Burkina Faso’nun Soun vilayetinde gerçekleşen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz.

Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Burkina Faso halkına içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Geçtiğimiz günlerde ülkenin kuzeyine ikmal yapan 150 araçlık askeri konvoy saldırıya uğramıştı.

Burkina Faso'daki cunta yönetimi saldırıda 11 askerin öldüğünü, 50 sivilin kaybolduğunu açıklamıştı.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso, bu yıl 24 Ocak'ta gerçekleştirilen askeri darbeden bu yana cunta tarafından idare ediliyor. Askeri cunta darbeden sonra bölgedeki saldırılarını artırmış durumda. Cunta güçleri bu kapsamda Türkiye'den de Bayraktar TB2 satın almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.