Burkina Faso'da yeni cunta yönetimi, eski cuntayı suçladı: Fransa ile iş tutuyorlar

Burkina Faso'da yeni cunta yönetimi, eski cuntayı suçladı: Fransa ile iş tutuyorlar

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da darbeyle başa gelen yeni cunta yönetimi, devrik lideri kendilerine karşı Fransa ile çalışmakla suçladı.

Ülkenin yeni lideri Yüzbaşı İbrahim Traore tarafından imzalanan bir bildiriyi devlet televizyonunda okuyan yeni yönetime bağlı askeri güçler, devrilen lider Paul-Henri Sandaogo Damiba'nın Fransa'ya ait askeri üsten karşı bir saldırı planlamakta olduğunu söyledi.

Burkina Faso'daki yeni cunta yönetiminin yayımladığı bildiride Damiba'nın yeni yönetim içerisindeki düzeni bozmak amacıyla planlar kurmak üzere Fransa'ya ait bir üsse sığındığı iddia edildi.

Öte yandan Fransa'nın Burkina Faso'daki Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada Fransa'nın gelişen olaylarla bir ilişkisinin bulunmadığı aktarılırken Damiba'nın Fransız ordusu koruması altında bulunduğu söylentileri yalanlandı.

Yeni cunta yönetimi yanlıları cumartesi günü Fransa'nın Ouagadougou'daki Büyükelçiliği'nin önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

Fransa Büyükelçiliği'ne ait bir binanın bir kısmının ateşe verildiği öne sürülmüştü.

Ayrıca, ordu içinden bir yüzbaşının öncülüğünde gerçekleştirilen yeni darbe sonrası ülkede yeni cunta yönetimine destek veren bir grup asker ve sivil, Birleşmiş Milletler araçlarının üzerinde Rusya bayrağı açmıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.