Cezayir Başbakanından 'hükümeti genç uzmanlardan oluşturma' sözü

Cezayir Başbakanından 'hükümeti genç uzmanlardan oluşturma' sözü

Cezayir Başbakanı Nureddin Bedevi, genç kadın ve erkekleri içeren uzmanlar hükümeti oluşturma taahhüdünde bulundu.

Cezayir Başbakanı Nureddin Bedevi yaptığı açıklamada, siyasi dönüşümler için baskı yapan göstericilere, genç kadın ve erkekleri içeren uzmanlar hükümeti oluşturma sözü verdi. Bedevi, Cezayir’in başkentinde düzenlenen basın toplantısında, hükümetin oluşumu için istişarelerde bulunduğunu belirterek, özellikle ülkenin genç erkek ve kadınlarından oluşan tüm enerjileri bir arada toplayarak kısa sürede halkın beklentilerini tamamlamak istediklerini ifade etti.

Bedevi’nin bu açıklamaları Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın 5. dönem adaylığından geri çekildiğini açıklamasının ardından gelirken, yeni başbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bağımsız bir komisyon tarafından denetleneceğini söyledi.

Ahmet Uyahya’nın istifa etmesi ile başbakanlık görevine getirilen Bedevi, muhalefete diyalog çağrısında bulunurken, hükümetin her konuda diyaloğa açık olduğunu belirtti.

Cezayir Başbakanı, siyasi reformların Ulusal Diyalog Konferansı’nın işleyişinden sonra hükümetin oluşumun gerçekleşeceğini belirterek, gazetecilerin Ulusal Konferans’ta rol oynayacağını söyledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.