CHP: İmamoğlu yüzde 48,8 ile kazandı

CHP: İmamoğlu yüzde 48,8 ile kazandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "YSK’nın son verilerine göre; yüzde 48,8 oranı ve 4 milyon 175 bin 475 oy ile Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın oyu ise 4 milyon 151 bin 923’tür." dedi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birkaç ilde yere seçim sonuçlarına itiraz tartışmaları devam ederken; CHP yönetimi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 4 milyon 175 bin 475 oy ve yüzde 48,8 oy oranıyla Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını açıkladı.

Başta AK Parti ve CHP arasındaki büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri olmak üzere ülke genelinde itiraz süreçlerinde gerilimli anlar yaşanmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un "1 Nisan'dan itibaren AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur. Göreceksiniz çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkacak" açıklamalarına yanıt verdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.