Çin Devlet Başkanı Şi: Salgın konusunda şeffaflık ve sorumlulukla hareket ettik

Çin Devlet Başkanı Şi: Salgın konusunda şeffaflık ve sorumlulukla hareket ettik

Çin Devlet Başkanı Şi, sagın sürecini açıklık ve şeffaflıkla yürüttüklerini öne sürdü.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 73. Dünya Sağlık Meclisi toplantısında konuşan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, koronavirüs salgını konusunda, “Başından beri açıklık, şeffaflık ve sorumlulukla hareket ettik” dedi.

Covid-19 salgınında alınan önlemler konusunda bağımsız bir değerlendirme başlatılması çağrısına istinaden ise Şi, “Covid-19’a küresel yanıtı ele alacak bu kapsamlı değerlendirmenin salgın kontrol altına alındıkta sonra” ve “objektif ve tarafsız bir şekilde yapılması” gerektiğini söyledi.

Şi, Covid-19 çalışmaları için Çin’in iki yıl boyunca 2 milyar dolar yardımda bulunacağını ve ülkesinde geliştirilecek aşının “küresel kamu yararına” sunulacağını kaydetti.

Toplantıda açılışı yapan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ise salgına karşı küresel birlik sorununa dikkat çekti ve “gelişmekte olan ülkelerde daha büyük bir yıkıma yol açağını” vurguladı.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.