Çin DSÖ'ye 30 milyon dolar bağışlıyor

Çin DSÖ'ye 30 milyon dolar bağışlıyor

Çin, Dünya Sağlık Örgütü'ne 30 milyon dolar daha bağışta bulunacağını açıkladı.

Çin Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı verdiği küresel mücadeleye destek olmak amacıyla 30 milyon dolar daha bağışta bulunacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Çin'in mart ayında yaptığı 20 milyon dolarlık bağışa ek olarak yapılan bu yardımın özellikle az gelişmiş ülkelerdeki sağlık sisteminin güçlendirilmesinde kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.

Covid-19 nedeniyle Çin'e yönelik baskı artıyor

ABD Başkanı Trump'ın 'Çin salgının sonuçlarıyla yüzleşmesi gerekir' derken Avustralya hükümeti de uluslararası bir soruşturma talep etti.

Çin'in şeffaflığı konusunda çok ciddi kaygılarının olduğunu söyleyen Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, "Koronavirüs salgınını ilgilendiren sorunlar uluslararası bağımsız bir soruşturmayı gerektiriyor." dedi.

ABD'nin Missouri eyaleti de koranavirüs salgınıyla ilgili dünyaya yalan söylemekle suçladığı Çin hükümetini dava etti. Pekin yönetimi ise bu iddiaları "absürt" olarak nitelendiriyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.