Trump salgın nedeniyle Çin'den tazminat talebi hazırlığında

Trump salgın nedeniyle Çin'den tazminat talebi hazırlığında

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgını nedeniyle Çin’den ‘büyük bir tazminat’ talep edeceklerinin sinyalini verdi.

ABD Başkanı Donald Trump Trump dün düzenlenen basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, "Çin'den memnun değiliz. Hızla durdurulabilirdi ve dünyanın her tarafına yayılmazdı” şeklinde konuştu. AFP'nin haberine göre ABD Başkanı açıklamasında, bu konu hakkında ciddi soruşturmalar yürüttüklerini belirtti.

Trump, Bild gazetesinin, Çin’in Almanya’ya 165 milyar dolar tazminat ödemesi yönündeki çağrısına ilişkin soruya yanıtında ise kendilerinin de benzer bir adım atacaklarının sinyalini verdi.

Trump açıklamasında, “Nihai miktara henüz karar vermedik. Yüklü bir miktar” diyerek virüsün sadece ABD'ye değil, tüm dünyaya yayıldığına dikkati çekti.

Çin'in Vuhan kentinde patlak veren koronavirüs salgını nedeniyle ABD'de 1 milyon 10 bin 507 vaka görülürken 56 bin 803 kişi de hayatını kaybetti.

Trump, Pekin'i salgını dünyaya bildirmeyi geciktirmek ve gerçek ölüm sayısı hakkında yalan söylemekle suçluyor. ABD yönetimi, virüsün Vuhan kentindeki yüksek güvenlikli viroloji laboratuvarından yayıldığı iddialarına uzak bakmıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.