Çin'den iki yeni nükleer enerji projesine onay

Çin'den iki yeni nükleer enerji projesine onay

Çin enerji güvenliği konusunda yeniden artan endişeler arasında iki yeni nükleer enerji projesini onayladı.

South China Morning Post gazetesine göre Çin, enerji güvenliği konusunda yeniden artan endişeler arasında iki yeni nükleer enerji projesini onayladı.

DPA’ya göre ülke hala kömür ve diğer fosil yakıtlara büyük ölçüde güvenirken, Çin Devlet Konseyi geçtiğimiz Mayıs ayında hazırladığı bir raporda çeşitli enerji kaynaklarının geliştirilmesine yönelik ihtiyacı vurguladı.

Söz konusu raporda, “Kömürle çalışan enerji santrallerini desteklemek, aktif ancak tasarruflu bir şekilde hidroelektrik santralleri ve güvenli bir şekilde gelişmiş nükleer enerji tesisleri geliştirmek ile rüzgar enerjisi ve fotovoltaik enerjinin optimum gelişimini sürdürmek için ilerleyeceğiz” denildi.

Diğer yandan, Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü’nde Çin Enerji Programı Direktörü olan Michal Meidan, Haziran ayında enstitünün web sitesinde yer alan bir yazıda, enerji güvenliğinin Çin’deki politika yapıcılar için önemli bir endişe konusu haline geldiğine dikkat çekti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.