Çin'den sokağa çıkma yasağını ihlal eden Doğu Türkistanlılara teşhir cezası

Çin'den sokağa çıkma yasağını ihlal eden Doğu Türkistanlılara teşhir cezası

Çin koronavirüs ile ilgili ilan edilen sokağa çıkma yasağını ihlal eden Doğu Türkistanlılara yönelik teşhir cezası uyguluyor.

Çin koronavirüs ile ilgili ilan edilen sokağa çıkma yasağını ihlal eden Doğu Türkistanlılara yönelik teşhir cezasına başvuruyor. Çin’de ortaya çıkan virüsün Doğu Türkistan’a kadar yayılmasından sonra her bölgenin Çin Komünist Partisine (ÇKP) bağlı yöneticileri halkın dışarı çıkmasını yasaklamıştı.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Urumçi’den 2, Gulca ve Aksu’dan 1’er kişi, 7. Bingtuan’dan da 1 kişi olmak üzere toplam 6 kişinin tedavi edilerek evlerine gönderildiği, 1 kişinin ise hayatını kaybettiği kaydedildi.

Müşahade altında tutulduğu aktarılan 4622 kişinin etnik grubu hakkında ise bilgi bulunmuyor.

Boyunlarına hakaret içeren levhalar asıldı

Evlerinde erzakları tükenen insanların dışarıya alışveriş yapmak için çıkmak zorunda olmaları göz önünde bulundurulmaksızın, Çin yönetimince yasağı ihlal eden kişilerin boynuna levhalar asarak teşhir ettiği görüldü. Teşhir cezası sosyal medyaya ds yansıdı.

Levhalarda yazılı olan “Parti-hükûmetin dışarı çıkma yasağını ihlal edip köpek gibi dışarıda gezdim.” şeklindeki insanlık dışı ifadeler dikkat çekti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.