Çin'in başkenti Pekin'de Komünist Parti karşıtı protesto

Çin'in başkenti Pekin'de Komünist Parti karşıtı protesto

Çin'in başkenti Pekin'de Devlet Başkanı Xi Jinping ve Çin Komünist Partisi'ne karşı küçük çaplı bir protesto düzenlendi.

Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi'nden hemen önce, Devlet Başkanı Xi Jingping ve ÇKP'nin iç siyasete dair politikaları başkent Pekin'de protesto edildi.

Birkaç kişiden oluşan bir grubun başkent Pekin'de Çinli lider Xi'nin yanı sıra ülkenin iç siyasetine yön veren Ulusal Kongre ve ÇKP'nin koronavirüs pandemisinde 'sıfır vaka' politikası protesto edildi.

ÇKP, koronavirüs pandemisi kapsamında özellikle Doğu Türkistan'da kısıtlayıcı önlemler getirmişti. Doğu Türkistan'da da ÇKP'nin koronavirüs kısıtlamalarına karşı protestolar yapılmıştı. Hatta protestolar sonucu 600 kadar Uygur Türkünün gözaltına alındığı kaydedilmişti.

Protestolar başkent Pekin'e de sıçradı. Bu kapsamda Pekin'de "Kısıtlamalara hayır, özgürlüğe evet", "Devrime hayır, reforma evet" "Oy kullanma hakkına sahip olmak istiyoruz" ifadeleri yer alan pankartlar görüldü.

Diğer bir pankartta halka yapılan çağrıda "Diktatör ve hain Xi Jinping'i protesto edin" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan başkentteki bir köprüde dumanların yükseldiği görüldü. Daha sonra Çin güvenlik güçlerinin bölgeye konuşlandırdığı bildirildi.

ÇKP'nin 20. Ulusak Kongresi'nde yönetim kadrolarının şekillendirilmesi amaçlanıyor.

Bu yönetim kadrolarının 5 yıl daha boyunca görevde kalacağı bildiriliyor.

Başkent Pekin'de meydana gelen protestolarda ise halk reform yoluyla yönetim organlarının belirlenmesini talep ediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.