Danimarka Ukrayna askerlerini eğitecek

Danimarka Ukrayna askerlerini eğitecek

Danimarka, İngiltere'deki Ukrayna askerlerini eğitmek üzere eğitmen göndereceğini duyurdu.

Kopenhag'dan yapılan açıklamaya göre Danimarka, İngiltere'deki Ukrayna askerlerini eğitmek için ülkeye eğitmen göndermeyi ve kendi ülkesindeki Ukraynalı askeri yetkililere de eğitim vermeyi planlıyor.

Açıklama perşembe günü Kopenhag'daki Danimarka, İngiltere ve Ukrayna savunma bakanları arasında yapılan görüşmeden sonra geldi. Üçlü görüşmede Ukrayna için askeri eğitim de dahil olmak üzere uzun vadeli destek, mayın temizleme ve silah tedariğinin ele alındığı bildirilmişti.

Danimarka Savunma Bakanı Morten Bodskov, konuya dair yaptığı açıklamada "Danimarka kısa süre içerisinde İngiliz eğitim projesine 130 askeri eğitmen ile destek sağlayacak." dedi.

Bodskov eğitimsiz veya kısıtlı eğitime sahip Ukraynalı askerlere şehir savaşı ve taktiksel operasyonlar da dahil olmak üzere eğitim verilmesinin söz konusu olduğunu ifade etti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.