Davutoğlu: Fezlekeler siyaseti dizayn etme çabası

Davutoğlu: Fezlekeler siyaseti dizayn etme çabası

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile ortak açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ortak açıklamalarda bulundu.

Ziyaretin ardından yapılan ortak basın açıklamasında konuşan iki lider, yeni anayasa çalışmaları, insan hakları eylem planı ve fezlekelere dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ahmet Davutoğlu'nun öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

"O gün bütün muhalefet partileri dokunulmazlıkların kaldırılması görüşünü ifade ediyorlardı. Kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekillerinin diğer vatandaşlardan bir farkının olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bugünkü fezlekeler ise ilkesel bir çerçeveden bakılarak gelmiş fezlekeler değil. Hukuki boyutundan daha çok siyaseti dizayn etme çabası. Fezlekelerin temel niyeti siyaseti dizayn etme çabası olduğu için tutumumuz açıktır. Biz buna karşı çıkarız."

"Artık tek adam yönetiminden kaynaklanan, bir kişinin her şeyi belirlediği anlayış değişmek zorunda. Sayın Cumhurbaşkanının İnsan Hakları Eylem Planı açıklaması, yeni anayasa çalışmaları vs. de bu siyasi hareketliliğin bir sonucudur. Türkiye dışlayıcı otoriter bir anlayışın sınırlarına gelmiştir. Dışlayıcı otoriter anlayışın karşısında yer alan siyasi hareketlerin partilerin de bir araya gelmesi bir zarurettir. . Biz bu bakımdan Saadet ve Gelecek Partisi'nin  temel ilkeler ve siyasete bakış, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin doğurduğu zaafa bakış, yoksulluklar, yolsuzluklar, yasaklar karşısındaki ortak tutum bakımından çok köklü asgari bir zeminde bir araya geldik."

(İnsan Hakları Eylem Planı) "Böyle bir planın başarılı olması için açık, berrak olacak, samimi olacaksınız ve eyleminizle göstereceksiniz. Ben ortada ne iyi niyet, samimiyet, ne de halde tavırda eylem planına uygun bir tavır görüyorum. Niyet gündem değiştirmek. Samimiyet olmadığının açıkça işareti... Bugün Türkiye'deki korku ikliminin sorumlusu sizsiniz, önce onu dağıtın. Genel Başkan Yardımcımız sokak ortasında siyasal terör ile yaralanıyor, hastaneye kaldırılıyor. Zanlıları 15 gün sonra dışarı çıkartıyorlar. Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler terörist diye içeri alınıyorlar. Böyle bir iklimde İnsan Hakları Eylem Planının samimiyetinden bahsedilebilir mi? İnsan hakları sözle değil davranışla, saygıyla, kutuplaşmaya karşı tavırla ortaya konur."

Temel Karamollaoğlu'nun öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

(Yeni anayasa konusu) "Kusura bakmasınlar ama şahsen önemsemiyorum. Kanunları değiştirmek yeri geldiğinde gerekli ama esas olanı mevcut kanunlara uymak. Zihniyet değişmeden, kanunların değişmesi hiçbir şey ifade etmiyor."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum