Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'nin Ankara teşkilatı istifa etti

Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'nin Ankara teşkilatı istifa etti

Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nin Ankara İl Teşkilatı'nın istifa ettiği belirtildi.

Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nin Ankara İl Teşkilatı'nın istifa ettiği belirtildi.

Eski Başbakanlardan Davutoğlu tarafından 13 Aralık 2019 tarihinde resmi olarak kurulan partinin Ankara teşkilatının tümü istifa etti.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç tarafından yapılan açıklamada, Ankara il yönetiminin, ilçe yönetimleri ve mahalle teşkilatlarıyla beraber istifa ettiği ifade edildi.

Kılıç sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Kuruluşundan bugüne her aşamasında emeğim olan, büyük umutlarla yola çıktığım ve Ankara İl Başkanlığı görevini yürüttüğüm Gelecek Partisi’nden parti programı ve temel ilkelerle uyuşmayan uygulamalar sebebiyle istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan partinin il başkanları, ilçe başkanları ve mahalle temsilcileri de istifa etti.

İl başkanı tarafından yapılan basın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

 "Her gün cumhurbaşkanımızı eleştiriyorlar. Lakin şeffaflığın olmadığı, siyasi etiğin olmadığı, ahlaki değerlerin olmadığı, adalet ve hukukun olmadığı, özellikle altını çizerek ifade etmek isterim, haklının netice alamadığı, güçlü olanın etice aldığı, milletin değer yargılarının hiçe sayıldığı Gelecek Partisi'nin Ankara İl Başkanlığı'ndan ve parti üyeliğinden istifa ediyorum.

8 Ocak 2020 tarihinde tarafıma tevdi edilen il başkanlığı görevini, Gelecek Partisi'nin ehliyet, liyakat, adalet ve ahlak üzerine inşa edildiğini düşünerek kabul etmiştim. Ancak görev yaptığı 8 aylık süreç içerisinde az önce bahsettiğim ehliyet, liyakat, ahlak ve özellikle adalet ilkelerinden uzaklaştığını gördüm. Bu nedenle il başkan yardımcılarımız, il yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, hep beraber Gelecek Partisi üyeliklerinden istifa ediyoruz."

Gelecek Partisi'nden açıklama

Gelecek Partisi'nin resmi Tiwtter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Ankara teşkilatının toplu halde istifa etmesine ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

ef3w6iqxoailqvq.png

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.