Dilipak: Koronavirüs salgınına karşı kenevir kullanılmalı

Dilipak: Koronavirüs salgınına karşı kenevir kullanılmalı

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, koronavirüs tedbirleriyle ilgili yazdığı yazısında kenevirin salgına karşı kullanılması gerektiğini ifade etti.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, koronavirüs tedbirleriyle ilgili yazdığı yazısında “kenevir ekim alanlarının genişletilmesini, esrardaki THC ve CBD maddelerinin salgına karşı kullanılması gerektiğini” söyledi.

Dilipak’ın bugünkü “Corona ile ilgili tedbirler” başlıklı köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Kenevir ekim alanları genişletilmeli THC ve CBD’lerin değerlendirilmesi ve salgına karşı kullanılması konusunda TİGEM ve SGK kontrolünde çalışmalar teşvik edilmelidir. Gümrükte bekletilen tohumların, ısıl işlem görmeden, tarım ve sanayi kesimine intikali sağlanmalıdır.

İzinsiz kenevir ekiminde ele geçirilen kenevirlerin söküm ve imhasına son verilerek, yed-i emin olarak bu alanlar TİGEM ya da bölgede konuyla ilgili tarımsal, sağlık, endüstriyel ARGE çalışması yapan üniversitelere devredilmelidir."

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.