El Kaide lideri Zevahiri'den Keşmir mesajı

El Kaide lideri Zevahiri'den Keşmir mesajı

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri yeni yayınlanan video mesajında Keşmir meselesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri yeni yayınlanan video mesajında Keşmir meselesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 15 dakikalık video, El Kaide'ye bağlı propaganda kaynaklarınca servis edildi.

El Kaide'nin Mısırlı lideri Zevahiri'nin açıklaması "Keşmir'i Unutmayın" başlığıyla yayınlandı.

Açıklamadan satır başları:

"70 yıldır devam eden trajedi"

- Keşmir konusunu "70 yıldır devam eden bir trajedi" olarak niteleyen Eymen ez Zevahiri, Keşmirli Müslümanların "Hinduların vahşeti ve laik Pakistan istihbaratının ihaneti" arasında kaldığını savundu.

- "Keşmirlilerle empati yapılması ve onlara mümkün olan her şekilde destek verilmesi gerektiğini" söyleyen Zevahiri "Onların elemleri elemimiz, yaraları yaramızdır. Onlara saldırmak bize saldırmaktır. Keşmir gerçekten yüreğimizde kanayan bir yaradır." ifadelerini kullandı.

Zevahiri, daha önceki açıklamalarında da kullandığı "coğrafi sınırlar kendisini bölmeyen tek bir ümmet" ifadesini Keşmir için de kullandı.

Pakistan'ın rolü

- El Kaide lideri, Afganistan'da Sovyetler Birliği yenildikten sonra Arap yabancı savaşçıların Keşmir'e gittiğini, ancak "Amerika'nın hizmetçisi" olarak nitelediği Pakistan ordusu ve hükümetinin onlara karşı hamlelerde bulunduğunu ifade etti.

- Zevahiri, "Pakistan'ın kendi siyasi çıkarları için mücahitleri istismar etmeye çalıştığını" savunarak, Pakistan yöneticilerini "bir grup hain" olarak adlandırdı.

- Pakistan istihbaratının Taliban ve El Kaide'ye karşı yabancı güçlere bilgi verdiğini, onları tutukladığını, işkence ettiğini ve ABD'ye teslim ettiğini söyleyen Zevahiri, "Bu kişilerin Müslümanlara destek olması mümkün değil" şeklinde konuştu.

- Zevahiri Pakistan'ın ABD ve Hindistan ile ihtilaflarının "seküler düzen içindeki ihtilaflar" olduğunu savundu. El Kaide lideri, ihtilaflara rağmen ABD ile Pakistan arasındaki ilişkilerin iyi bir şekilde sürdüğüne dikkat çekerek, "Pakistan eğer bağımsız bir devletse ABD insansız hava araçları hava sahalarında faal olmamalı ve ABD'nin lojistik konvoyları Müslümanlara saldırmak için topraklarından geçmemeli" ifadelerini kullandı.

- Pakistan'ı birçok farklı yönden suçlayan Mısırlı lider, bu sebeplerle Keşmir'i özgürleştirmek için Pakistan'a güvenilemeyeceğini dile getirdi.

- Zevahiri, "Pakistan ordusunun Afganistan'ı yok etmede ABD'ye yardım ettiğini, Bengal'i Hindistan'a teslim ettiğini, Belucistan'da Müslümanları öldürdüğünü, Veziristan ve Svat'ta insanları yerlerinden ettiğini" söyledi.

"Keşmir Pakistan'ın pençesinden kurtulmalı"

- Eymen ez Zevahiri, "Keşmir'de mücadelenin sadece Allah rızası için olması, Keşmir cihadının Pakistan'ın pençelerinden kurtulması gerektiğini" söyleyerek, bunun zaruri bir adım olduğunu savundu.

Zevahiri bunun ardından bağımsız bir yapıya kavuşan Keşmirli grupların özgür bir şekilde hareket ederek Hindistan'a karşı odaklanabileceğini belirtti.

"Masum insanlar öldürülmemeli"

- El Kaide lideri, saldırılarda masum insanların öldürülmemesi, camilerin, pazar yerlerinin, toplanma bölgelerinin vurulmaması gerektiğini vurguladı. Zevahiri "bu cürümlerin mücahitlerin imajlarını lekelediğini" ve "Batılı medyacılara propaganda malzemesi verdiğini" savundu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.