El Kaide'nin önemli bir isminin Afganistan'da öldürüldüğü öne sürüldü

El Kaide'nin önemli bir isminin Afganistan'da öldürüldüğü öne sürüldü

El Kaide'nin Hint Altkıtası'nda faaliyet gösteren kolunun önemli isimlerinden Muhammed Hanif'in Afganistan'ın batısında öldürüldüğü öne sürüldü.

El Kaide'nin Hint Altkıtası'nda faaliyet gösteren uzantısının önemli isimlerinden Muhammed Hanif'in Afganistan'ın batısında öldürüldüğü öne sürüldü.

Kabil hükümetine bağlı askeri kaynakların yaptığı açıklamalara göre, Hint Altkıtası El Kaidesi'nin (HAEK) operasyonel lideri olarak gösterilen Muhammed Hanif, Afganistan'ın batısındaki Ferah ilinin Bakva ilçesinde düzenlenen bir operasyonda öldürüldü.

Geçmişte Taliban'a mensup olduğu belirtilen Pakistan asıllı Hanif'in daha sonra El Kaide'ye katıldığı ifade ediliyordu. Bölge kaynakları, Hanif'in uzun bir süre HAEK'nin lideri Asım Ömer'in yardımcılığı görevinde bulunduğunu belirtiyor.

Asım Ömer'in, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Afganistan'ın Hilmend ilinde öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Geçtiğimiz Ekim ayında da, El Kaide'nin halen hayatta olan en üst düzey isimleri arasında yer alan Ebu Muhsin el Mısri'nin (Husam Abdurrauf) Gazni ilinde öldürüldüğü iddia edilmişti.

2014 yılında kuruluşu ilan edilen HAEK'nin, El Kaide'nin Afganistan, Pakistan, Keşmir ve Hindistan gibi bölgelerdeki faaliyetlerinden sorumlu olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.