Taliban'dan ABD'ye 'El Kaide' yanıtı

Taliban'dan ABD'ye 'El Kaide' yanıtı

Taliban, ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda kendilerine yöneltilen iddialara yanıt verdi.

Taliban, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yayınlanan raporda kendilerine yönelik iddialara yanıt verdi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Kongre'ye sunulan ve 1 Nisan-30 Haziran arası dönemi kapsayan Afganistan raporunda, Taliban'a yönelik çeşitli iddialar yer aldı.

Raporda Taliban'ın El Kaide ile ilişkilerinin halen devam ettiği ve Kabil hükümeti güçlerine yönelik saldırıların sürdüğü ifadelerine yer verildi.

Pentagon, raporda Taliban'ın Hint Altkıtası El Kaidesi mensupları ile birlikte hükümet güçlerine saldırılar düzenlemekte olduğunu öne sürdü.

Öte yandan rapora göre Taliban, ABD ile 29 Şubat'ta yapılan anlaşmanın ardından ABD ve NATO güçlerine yönelik herhangi bir saldırı düzenlemedi.

Taliban'dan açıklama

Taliban ise bugün yayınladığı açıklamada ABD tarafından yayınlanan rapordaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sosyal medya üzerinden servis edilen açıklamada, bu tarz açıklamaların "kötü niyetli hedeflere hizmet ettiği" ifade edildi.

Taliban, "Düşmanla savaşmak için yeterince güce sahip olduklarını ve herhangi bir dış taraftan veya organizasyondan yardım almaya ihtiyaç duymadıklarını" belirtti. Açıklamada ABD tarafından yayınlanan böylesi raporların, ABD'nin barışa dair niyetine ilişkin şüpheler doğurduğu kaydedildi

Açıklamada, Taliban'ın ABD ile imzalanan anlaşmaya bağlı olduğu ve şimdiye kadar anlaşmaya aykırı bir tutum izlenmediği vurgulandı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.