Elon Musk: Amerikan devleti Twitter'daki tüm özel mesajları görüyor

Elon Musk: Amerikan devleti Twitter'daki tüm özel mesajları görüyor

Twitter CEO'su Elon Musk, ABD'nin sosyal medya platformundaki tüm özel mesajları gördüğünü öne sürdü.

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) devletinin bütün özel mesajları gördüğünü iddia etti.

Fox televizyon haber kanalına konuşan Musk, ABD devletinin bireylerin veri tabanlarına ulaşabildiğini iddia etti.

Fox News kanalında Tucker Carlson'un konuğu olan Musk, şirketi satın alana kadar bu gerçeğin farkında olmadığını belirterek, devlet kurumlarının sosyal medyayı izlemedeki yetkinliği konusunda “şaşkınlığa” uğradığı görüşünü dile getirdi.

Musk, “Devlet kurumlarının Twitter’da olup biten her şeye etkin bir şekilde tam erişim derecesi aklımı başımdan aldı.” ifadesini kullandı.

Yapay zekadaki gelişmelerle ilgili endişelerini yineleyen Musk, bu teknolojinin medeniyeti tahrip etme potansiyeli olduğunu bildirdi.

Musk, “Yapay zeka, yanlış yönetilen bir uçak tasarımından ya da kötü araba üretiminden çok daha tehlikeli. Hatta medeniyeti yok etme potansiyeline de sahip” diyerek endişesini dile getirdi.

Yapay zeka ile ilgili endişelerin ‘abartılı' olmadığı uyarısında bulunan Musk, “İnternetin çok karanlık bir tarafı var ve bunu dikkate almak gerekiyor.” dedi.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum