"Elon Musk'ın satın almasından bu yana Twitter'ın değeri yarıdan fazla eridi"

"Elon Musk'ın satın almasından bu yana Twitter'ın değeri yarıdan fazla eridi"

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından bu yana sosyal medya platformunun değerinin yarıdan fazla düştüğü bildirildi.

Twitter CEO'su Elon Musk’ın şirket içi yazışmasından dışarı sızan bilgi, ünlü iş insanının ekim ayında 44 milyar dolara satın aldığı sosyal medya şirketine şu an için 20 milyar dolardan az bir değer biçtiğini ortaya koydu.

Tesla, SpaceX gibi şirketlerin de sahibi Elon Musk Twitter personeline gönderdiği e-postada, sosyal medya şirketinin çalışanlarına yaklaşık 20 milyar dolarlık bir değerlemeyle hisse senedi hibeleri teklif etti.

Twitter personeline e-posta aracığıyla gönderilen ayrı bir iç yazışmada ise şirket çalışanlarının alabileceği hisse seneklerinin, "üçüncü bir tarafın değerlemesine dayalı olarak her altı ayda bir satılabileceği" bildirildi.

Bu teklif, Musk'ın sosyal medya platformunu satın almak için ödediği 44 milyar doların yarısından fazlasının kendi gözünde değer kaybettiğini gösteriyor.

Twitter’da neler oluyor?

Musk, aralık ayında şirket içinde geniş çaplı bir işten çıkartmaya giderek, Twitter için çalışanların sayısını 7 bin 500'den yaklaşık 2 bine düşürme kararı aldı.

Şirket içinde önemli mali ve idari çalkantıların yaşandığı dönemde birkaç büyük reklamcı platformdan ayrılırken, Musk'ın şirketi satın alması için önemli bir fon kaynağı olan yatırım şirketi Fidelity, hissesinin değerini yüzde 56 oranında kaydetti.

Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra bu sosyal medya mecrasındaki bazı uygulamalarını paralı hale getirme kararı almıştı.

Ünlü iş insanı, şirketin nakit akışında gelir ve giderlerin başa baş gittiğini belirtirken, iyi reklam veren şirketlerin harcamalarını kısmasının kendilerine de olumsuz yönde etkilediği şikayetinde bulunmuştu.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.