Erbaş: Kurtuluşun tek reçetesi İslam'dır

Erbaş: Kurtuluşun tek reçetesi İslam'dır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, '9'uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı'na katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, '9'uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı'na katıldı.

Erbaş'ın buradaki konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Materyalist bir dünya algısının kökleştirilmeye çalışıldığı bu süreçte hayatı anlamlı kılan değerler yok sayılmıştır, maalesef. Bilim ve tekniğin olağanüstü ilerlemesine rağmen insanlık değer ve ahlak müktesebatını, çağın gerçeklikleriyle buluşturmak noktasında yetersiz kalmıştır. Küresel boyutta yaşanan birçok sorun ve krizin temelinde inancı, adaleti, hakkaniyeti, merhameti ve umudu örseleyen bir yaklaşım vardır. Ailevi sorunlardan toplumsal çözülmelere, terör olaylarından küresel savaşlara, iklim değişikliğinden gıda krizine kadar insanlığı tehdit eden ve insanlığın geleceğini ipotek altına alan bütün bu olumsuzluklar, aslında adalet ve merhametin kaybedilmesinin acı bir yansımasıdır"

"Tek reçete İslam"

"Manipülasyon ve engellemeler olmasa, insanlığın hakikat arayışının yolu kesinlikle İslam'a çıkacaktır. Çünkü insanlık tarihine baktığımız zaman Hz. Adem'den itibaren gelen bütün peygamberlerin, tüm insanlığı karanlıklardan aydınlıklara çıkarmak ve dünyanın dengesini muhafaza eden İslam'ı onlara tebliğ etmelerindeki hikmet budur. İslam, bütün insanlığı dengesinin bozulmasını önlemek, kötülükleri ortadan kaldırmak, iyilikleri emretmek için gönderilmiştir. Önündeki engeller kaldırıldığında insanlığın yolu mutlaka İslam'a çıkacaktır. Buna olan inanç ve imanımız tamdır. Zira modern çağın öne çıkan sorunları olarak yalnızlık, bireysellik, bencillik, nefret ve şiddet gibi olguların yol açtığı buhranlardan kurtuluşun yegane reçetesi İslam'dır."

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.