Erbaş: Kur'an-ı Kerim'in emirlerini yerine getirmek Müslümanların en önemli vazifesi

Erbaş: Kur'an-ı Kerim'in emirlerini yerine getirmek Müslümanların en önemli vazifesi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Trabzon'da yaptığı konuşmada Kuran-ı Kerim'in emirlerini yerine getirmenin Müslümanların en önemli vazifesi olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Trabzon'da yaptığı konuşmada Kuran-ı Kerim'in emirlerini yerine getirmenin Müslümanların en önemli vazifesi olduğunu söyledi. Erbaş konuşmasında, "Bu şekilde yaşayan bir Müslüman topluma faydalı insan olur" dedi.

Erbaş, Trabzon’un Arsin ilçesindeki Hacı Hasan Eroğlu Camii’nde düzenlenen “Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz” etkinliği kapsamında, çocuklar, gençler ve vatandaşlar ile buluştu. 

Kur’an-ı Kerim’in emirlerini yerine getirmek ve yasaklarından kaçınmak Müslümanların en önemli vazifesi olduğunu belirten Başkan Erbaş, bu şekilde yaşayan bir Müslümanın topluma faydalı insan olacağını söyledi.

Erbaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

"Camilerimiz çocuklarımızla, gençlerimizle güzel. Çocuklarımız caminin süsü. Siz olmazsanız camiler garip kalır.”

"Bu yaz aylarını çok iyi değerlendirelim. Güzel bir şekilde hocalarımızdan dinimizi, Peygamber Efendimizi (s.a.s.) öğrenelim. Kur’an-ı Kerim’i okumasını bilmeyenler yavaş yavaş artık okumayı öğrensinler. Dinimizin temel ilkelerini öğrenelim. İmanın şartları, İslam’ın şartları nedir? Abdest nasıl alınır? Namaz nasıl kılınır? Sevgi, saygı, dürüstlük nedir? Bütün bunları yaz ayı boyunca iki aylık bir süre içerisinde hocalarımız sizlere öğretecek."

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.