Erdoğan: F-35'ler konusunda başımızın çaresine bakacağız

Erdoğan: F-35'ler konusunda başımızın çaresine bakacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dış politikaya ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Biz pazar olmaktan çıkıp, pazar aramaya giden bir ülke olmak istiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Şu anda önümüzde bildiğiniz gibi bir BM Genel Kurulu var. Orada da Sayın Trump ile bir araya geleceğiz. Bu konuları ele alacağız. Onların heyetleriyle bizim heyetlerimiz arasındaki görüşmeler de bu sırada devam ediyor. Temennim odur ki bu süreci Cenevre'den önce tamamlayalım."

"Silahlı insansız hava araçları bu konuda müşterek bazı adımları atma durumumuz var."

"Bunların birbirlerine göre farklı özellikleri var. F-35'ler konusunda Amerika şu andaki tutumunu devam ettirirse biz başımızın çaresine bakacağız. Biz savunma sanayimiz yahut da savunmaya yönelik ne gibi tedbirler alırız bu tabii bizim tedbir paketlerimizin içinde yer alan konuştuğumuz konulardır. Vakti gelince özellikle de ortak üretim ve kredi planlamalarına bakarak adımlarımızı atacağız. Biz pazar olmaktan çıkıp pazar aramaya giden bir ülke olmak istiyoruz."

"(Davutoğlu'nun açıklamalarına) Bizim partimizden grup kurmak için çıkıp şu anda CHP'nin içinde sığıntı durumuna düşenler oldu. Bu bizim derdimiz değil. Biz AK Parti olarak tarih yazar konumundayız. Ak Parti ulusal olmaktan uluslararası bir konuma çıkmıştır. Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa çıkıp söylesinler. Şu anda bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var."

"(Emine Bulut cinayeti) Parlamentomuz bu konuyla ilgili kalkar da idam konusunda kararını verirse, ben bunu onaylarım. Hiç düşünmem.  Ve bu konuda vicdanım rahat. Çünkü yavrusunun gözleri önünde öldürülen bir annenin hakkı ağırlaştırılmış müebbetle ödenmez.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum