"Erdoğan, Sisi ile tokalaşarak sembolik bir engeli ortadan kaldırdı"

"Erdoğan, Sisi ile tokalaşarak sembolik bir engeli ortadan kaldırdı"

Sabah yazarı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'daki Dünya Kupası açılış resepsiyonunda Abdulfettah Sisi ile tokalaşmasını "sembolik bir engel" olarak nitelendirdi.

Burhanettin Duran'ın köşesindeki ilgili kısım şu şekilde:

"Erdoğan, Sisi ile tokalaşarak sembolik bir engeli ortadan kaldırdı. Yoksa istihbarat ve dışişleri diplomasisi Türkiye ve Mısır arasındaki normalleşmeyi ilerletmek için bir süre daha uğraşacaklar. Ankara ve Kahire, Libya, Etiyopya ve Cezayir gibi konularda farklı politikalara sahip. Her normalleşme süreci kendi şartlarına göre ilerliyor."

Mısır ile ilişkilerin normalleşme sürecine girdiğini belirten Duran, muhalefetin tavrını eleştirerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevkidaşı Sisi ile tokalaşmasına muhalefetin reaksiyonu şaşırtmadı. Türkiye'nin Mısır ile normalleşmesi gerektiğini söyleyenler bu defa Rabia'yı ve darbeci suçlamasını hatırlattı. 'Ne değişti, bu kadar neden bekledik?' diye sordular. Ya da tokalaşmayı "Arap Baharı'ndaki mağlubiyeti kabul ederek bölgesel ağırlık iddiasını kaybetmek" olarak değerlendirdiler. Elbette Erdoğan'ın "Siyasette küslük olmaz" tavrını göstermesi Türkiye'nin çıkarları gereğidir" ifadelerini kullandı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.