Mısır: Sisi-Erdoğan görüşmesi ilişkileri geliştirmede bir başlangıç

Mısır: Sisi-Erdoğan görüşmesi ilişkileri geliştirmede bir başlangıç

Mısır Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah es Sisi'nin görüşmesine dair açıklama yaptı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bassam Rady, sosyal medya platformu Facebook'tan yaptığı paylaşımda, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya giden Es Sisi ve Erdoğan'ın el sıkışmasının, taraflar arasındaki ikili ilişkileri geliştirmede bir başlangıç olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, Sisi ile yaptığı el sıkışmasına atıfla "Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum, Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız. Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle birlikte, bize karşı Akdeniz’de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim, onunla beraber yolumuza inşallah devam edelim." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mısır'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşme yıllar sonra Sisi rejimiyle Ankara arasında bakanlar düzeyinde ilk temaslardan biri olma özelliğini taşıyordu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.