Ermenistan: Azerbaycan'la yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalanabilir

Ermenistan: Azerbaycan'la yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalanabilir

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, yıl sonuna kadar Azerbaycan'la barış anlaşması imzalama ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

Rusya merkezli TASS haber ajansının aktardığına göre, Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, pazar günü Azerbaycan ile barış müzakereleri hakkında konuştu.

Bakü yönetimiyle barış görüşmelerinin yoğun şekilde ilerlediğini söyleyen Grigoryan, görüşme yoğunluğunun devam etmesi ve ilerleme kaydetmeye yönelik uluslararası toplumdan güçlü bir desteğin gelmesi durumunda yıl sonuna kadar taraflar arasında bir barış anlaşması yapma şansının doğabileceğini vurguladı.

Öte yandan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "bölgede barış sürecini ilerletmek yerine Ermeni yetkilinin ülkesinin yeni bir silahlanma dönemine giriş yaptığı yönündeki açıklaması Ermenistan'ın henüz tarihten ders çıkarmadığını gösteriyor." denildi.

Grigoryan, Rusya'yla tedarik konusunda problemler yaşamaları sebebiyle silah satın alımı konusunda farklı ülkelerle görüşmelerde bulunduklarını belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.