Putin: Azerbaycan-Ermenistan müzakerelerinde ilerleme var

Putin: Azerbaycan-Ermenistan müzakerelerinde ilerleme var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan-Ermenistan müzakelerinde ilerlemelerin sağlandığını ancak halen çözülmesi gereken teknik meselelerin bulunduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi.

Üç lider Rusya'nın başkenti Moskova'da yaptıkları toplantıda, Azerbaycan-Ermenistan ihtilafı kapsamında Laçin Koridoru'ndaki durumu ele aldı.

Aliyev ve Paşinyan'ın koridorun durumuna dair politikaları doğrultusunda birbirlerine tepki yöneltmelerine rağmen Putin, durumun çözüme ulaşılmasına doğru evrildiğini ancak ulaşım bağlantıları gibi teknik sorunların hala mevcut olduğunu söyledi.

Putin, Azerbaycan ve Ermenistan'ın birbirlerinin toprak bütünlüğünü tanıması durumunda müzakerelerde daha da ilerleme sağlanacağını ifade etti.

Paşinyan geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ın bölgedeki Ermeni halkın güvenliğini garanti etmesi halinde Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanıyabileceklerini söylemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.