Eş Şebab'a karşı savaşacaklar: Somalili askerlerin Türkiye'deki eğitimi tamamlandı

Eş Şebab'a karşı savaşacaklar: Somalili askerlerin Türkiye'deki eğitimi tamamlandı

"Somali Ulusal Ordusu", Gorgor özel kuvvetlerine bağlı askerlerin Isparta'daki özel eğitimlerini tamamladıkları bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Türkiye-Somali arasındaki Askeri Eğitim ve İşbirliği Anlaşması kapsamında, Somalili misafir askeri personele “Komando Temel Eğitimleri” verildi.

Merhaba Afrika'nın haberine göre, MSB’den yapılan açıklamada, Somali Silahlı Kuvvetlerinden gelen misafir askerlerin eğitimlerinin Isparta’daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Komando Temel Kursu gören 12’nci dönem Somali uyruklu misafir askerî personel için “Kurs Kapanış ve Bröve Takma Töreni” yapıldı.” ifadelerine yer verildi.

Somali'de de mezunlar verilmişti

TURKSOM Askeri Eğitim Üssü’nde eğitim gören Somali Ulusal Ordusunun subay ve astsubay eğitimi 31 Temmuz Pazar günü Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen mezuniyet töreni ile tamamlanmıştı.

Türkiye’nin yurt dışındaki en büyük askeri eğitim merkezi olan TURKSOM Askeri Eğitim Üssü’nde açıldığı günden beri 5 binden fazla asker eğitim gördü.

Türkiye'de eğitilen askerler Somali'de ülkede geniş bir alanı kontrol eden Eş Şebab'a karşı savaşacak.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.