Esed rejiminin kan donduran katliamının faili halen görev başında

Esed rejiminin kan donduran katliamının faili halen görev başında

Tadamun Katliamı'nın önde gelen isimlerinden Emced Yusuf, 2013'ten bu yana onlarca toplu katliamda rol oynadı.

Tadamun Katliamı'nın ana sorumlularından olan Esed rejimine bağlı istihbarat güçlerinin mensubu Emced Yusuf'un başkent Şam'ın kırsal kesiminde halen bir askeri üste görev aldığı belirtildi.

The Guardian'ın haberine göre istihbarat personelinin eski meslektaşları, Yusuf'u söz konusu katliamdan bu yana onlarca toplu katliama da liderlik ettiğini söyledi.

Esed rejiminin istihbarat biriminde Binbaşı olan Yusuf'un halen Şam kırsalındaki Kefr Susa Genel İstihbarat Müdürlüğü'nde görev aldığı belirtiliyor.

The Guardian'ın nisan ayında aktardığı bir haberde Yusuf'un 2013 yılında Tadamun bölgesindeki bir çukura sivilleri doldurup öldürdüğüne dair görüntüler yayımlanmıştı.

İnfazlara dair video önce bir muhalif aktiviste, ardından ise Amsterdam Üniversitesi Holokost ve Soykırım Araştırmaları Merkezi araştırmacıları Annsar Shahhoud ve Prof. Uğur Ümit Üngör'e sızdırıldı.

Emced Yusuf'un eski meslektaşı, onunla ve ortak bir arkadaşıyla yaptığı bir telefon görüşmesinde, Yusuf'un cinayetlerin sorumluluğunu üstlendiğini söyledi ve konuşmalarında şu ifadeleri kullandığını belirtti:

"O, evet ben yaptım dedi. Bu, o dönemde yapmam gereken bir şeydi."

Söz konusu katliamın açığa çıkması, devlet sırlarının açığa vurulmaması için büyük çaba sarf eden Esed rejimini "dehşete düşürmüş" ve onun destekçileri içerisinde öfke patlamasına yol açmıştı.

Tadamun katliamının ortaya çıkarılmasının ardından yıllardır tutuklu bulunan neredeyse ömür boyu hapse mahkum olmuş 100'e yakın kişi, Esed rejiminin hapishanelerinden salıverilmişti.

Yusuf'un meslektaşına göre, Binbaşı rütbesindeki istihbarat personeli, on yılı aşkın süre Tadamun bölgesindeki sakinlerce korkuyla karşılandı. Ayrıca Emced Yusuf, söz konusu bölgede yaşayan kadınları alıkoyuyor ve o kadınlara kimse bir daha haber alınamıyordu.

"Nusayriler Sünnileri katletti"

Meslektaşı, Yusuf'un Tadamun'da onlarca katliama daha imza attığını ve bölgede ikamet eden halkın katliamların yapıldığı konumlar hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi ve şöyle ekledi:

"O insanların hepsi Sünniydi. Bu mezhep kaynaklı bir arındırmaydı. Başka bir şey değildi. Nusayriler, Sünnileri ortadan kaldırıyordu."

Öte yandan Tadamun'da gerçekleşen katliamlar, insanların Esed rejimine muhalif gruplara katılmamaları konusunda bir uyarı niteliğindeydi.

The Guardian'a konuşan Yusuf'un meslektaşlarına göre, yerel halk, katliamların yapıldığı bölgelere girmekten men edilmişti ve katliamlarda öldürülen kişi sayısının 350'ye yakın olduğu tahmin ediliyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi, 2011 yılında başlayan savaşta yarım milyona yakın sivili katletmekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.