Eski mahkum Mansur Dayfi Guantanamo'nun kapatılması için pedallıyor

Eski mahkum Mansur Dayfi Guantanamo'nun kapatılması için pedallıyor

Eski mahkumlardan Mansur Dayfi, Guantanamo Cezaevi'nin kapatılması için bisiklet sürme kampanyası başlattı.

Eski mahkum Mansur Dayfi, Guantanamo'nun kapatılması için bisiklet sürme kampanyası başlattı.

Bu kapsamda Dayfi "Guantanamo'yu Kapatmak İçin Pedalla" kampanyası çerçevesinde bugün Sırbistan sokaklarında bisiklet sürüyor olacak.

Yirmi yılı aşkın süredir açık tutulan Guantanamo'nun kapatılması için bisiklet süren Dayfi, söz konusu kampanyasını cezaevindeki tüm kişilerin serbest bırakılıncaya kadar devam ettirmeyi planlıyor.

Guantanamo'nun yakın zamanda kapatılacağına dair bir işaretin olmaması da Dayfi'yi harekete geçiren diğer bir etken olarak öne çıkıyor.

Dayfi, "Guantanamo'yu Kapatmak İçin Pedalla" kampanyasındaki asıl amacının, cezaevinde mahkum olan kişiler hakkında farkındalık oluşturmanın yanı sıra vahşi ve kötü şöhretli olarak anımsanan Guantanomo'nun kapatılması olduğunu söylüyor.

Mansur Dayfi kimdir?

2002 yılında 18 yaşındayken ABD yönetimi tarafından tutuklanıp Guantanamo Cezaevi''ne gönderilen Dayfi, 15 yıl boyunca herhangi bir suçlama ve yargılama olmaksızın burada tutuldu.

2015 yılına gelindiğinde ABD, Dayfi'yi serbest bırakan kararı onadı. Yemenli olan Dayfi Temmuz 2016'da Guantanamo'dan transfer edildi ancak dönemin ABD yönetimi iç savaş sebebiyle Yemen'e dönmesine müsaade etmedi.

Eski Guantanamo tutuklusu Dayfi son olarak cezaevinde yaşadıklarını ve deneyimlerini aktardığı kitabı "Don’t Forget Us Here: Lost and Found at Guantánamo"yu yayımlamıştı.

Öte yandan Dayfi, insan hakları ihlalleri ve işkencelerle anılan cezaevinin kapatılması talebiyle, yeni ABD Başkanı Joe Biden'a hitaben bir mektup kaleme alan bir grup eski Guantanamo mahkumu arasında yer almıştı.

Dayfi halen Guantanamo'nun kapatılması amacıyla aktif bir şekilde girişimlerini sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.