"Facebook, Instagram kullanıcılarını telefon kameralarından izledi"

"Facebook, Instagram kullanıcılarını telefon kameralarından izledi"

Facebook, Instagram üzerinden kullanıcıların cep telefonu kameralarını izinsiz kullanarak casusluk yapmakla suçlandı.

Kısa bir süre önce açılan davayla Facebook, Instagram üzerinden kullanıcıların cep telefonu kameralarını izinsiz kullanarak casusluk yapmakla suçlandı.

Blooomberg’in haberine göre dava, geçtiğimiz Temmuz ayında kullanıcıların kamera kilidini açmasalar bile iPhone telefonlarda kameralara eriştiği yönündeki haberlerin ardından açıldı.

Facebook, sadece bir boşluk olduğunu ve düzeltmeye çalıştığını söyleyerek sorunu kabul etti.

Dün San Francisco'da bir federal mahkemede açılan davada Instagram kullanıcısı, kamera kullanımının kasıtlı olduğunu ve kullanıcıları hakkında elde edeceği kazançlı ve değerli verileri toplamak amacıyla yapıldığını iddia etti.

Davada, kullanıcılar hakkında, evlerinin mahremiyeti de dahil olmak üzere son derece özel ve mahrem kişisel veriler elde edilerek, Instagram ve Facebook pazar araştırmasında kullanılmak üzere değerli bilgiler toplanabileceği kaydedildi.

Facebook geçtiğimiz ay 100 milyondan fazla Instagram kullanıcısı için yasadışı bir şekilde biyometrik veri toplamak için yüz tanıma teknolojisini kullanmakla suçlanmıştı.

Biyometrik veriler, bir kişinin fiziksel, fizyolojik veya davranışsal özellikleriyle ilgili kişisel verilerdir.

Facebook bu iddiayı yalanladı ve Instagram'ın yüz tanıma teknolojisini kullanmadığını söyledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.