Facebook, Instagram ve Messenger mesajlarını birleştiriyor

Facebook, Instagram ve Messenger mesajlarını birleştiriyor

Instagram'a gelen güncellemeyle Facebook Messenger, Instagram'la bütünleşti.

Facebook'un uzun zamandır istediği bir şey olan Instagram ve Facebook Messenger'ı birleştirme fikri, bugünlerde yavaş yavaş somut olarak kullanıcıların karşısına çıkmaya başladı. Dünden itibaren Amerika Birleşik Devletleri'nde sınırlı sayıdaki kullanıcı, Instagram uygulamasına girdiklerinde bir bildiriyle karşılaştı.

WebTekno'nun haberine göre, Sosyal medya devi Instagram, yeni bir güncellemeyle birlikte Facebook Messenger ile birleşmeye başladı. Dün uygulamayı açan o kullanıcıların karşısına Instagram'da artık mesajlaşmanın yeni bir yolu olduğu ifade edilen bildiri çıktı. Facebook Messenger'la Instagram'ı birleştirecek güncellemeyi telefona kurmaksa şu an için kullanıcıların seçimine bırakıldı.

Facebook Messenger ve Instagram birleşiyor

Hem iOS hem Android kullanıcılarının gördüğü bu yenilik, Facebook'un mesajlaşma sistemine de bazı yenilikler getirdi. Aynı bildiride yer alan bilgilere göre kullanıcılar, sohbetlerini daha renkli hale getirebilecekler, daha fazla emojiye sahip olacaklar, mesajlara kaydırarak cevap verebilecekler ve Facebook kullanan arkadaşlarıyla konuşabilecekler.

Uygulamanın güncellenmesine izin verildiğinde Instagram'ın sağ üst köşesinde bulunan DM simgesi yerini Facebook Messenger'ın logosuna bırakıyor. Ancak Instagram kullanıcıları Facebook kullanan arkadaşlarıyla konuşabilecek olsalar da şu an için doğrudan Facebook kullanıcılarına mesaj atamıyorlar.

Facebook, yalnızca Instagram ve Facebook Messenger'ı birleştirmekle kalmak istemiyor. Şirket, en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ı da Facebook Messenger ve Instagram ikilisine dahil etmeyi planlıyor. Bu sayede şirket, bir kişi yalnızca bir Facebook uygulaması kullansa da diğer uygulamalardaki kullanıcılara ulaşmasını sağlamayı hedefliyor.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamalardan birinde bu sistemin aynı zamanda uçtan uca şifreli olmasını istediğini de söylemişti. En popüler uygulamaları bir araya getiren Facebook, ilerleyen zamanlarda Apple'ın iMessage uygulamasıyla doğrudan rekabet haline girebilir.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.